Videobewerking

Fotobewerking en grafisch ontwerp zijn geen onbekenden voor mij, maar vóór oktober 2020 kende ik ‘noegabollen’ van videobewerking. Voor een sollicitatie echter was het nodig om een videobericht te sturen ipv een motivatiebrief. Ik had het nog nooit gedaan, dus ik dacht dat ik het wel kon. Voor iemand die foto- en videoschuw is, was het een hele uitdaging! Elke keer vergat ik mijn tekst door de druk van de camera die draaide. Ik ben de tel kwijtgeraakt van hoeveel keer ik opnieuw moest beginnen. Vervolgens was ik het beu en nam het dan maar in stukjes op, per taal. Uiteindelijk is het allemaal gelukt.

Op een week tijd had ik de videos opgenomen, leren werken met een videobewerkingsprogramma, de fragmenten bewerkt tot 1 video met overgangen en alles op YouTube gezet. Ik was best trots op het eindresultaat! Uiteraard heb ik ook een algemene video gemaakt om op social media te delen (ik wed niet op 1 paard en maar goed ook!).

Nadien kreeg ik de inspiratie om mijn Caminoavontuur van die zomer (2020) niet alleen in een boek te schrijven, maar ook in een YouTube serie te gieten. Hierbij komen mijn net vergaarde skills van videobewerking goed van pas! Deze staat even on hold vanwege te weinig foto’s, waarvoor ik een oplossing heb gevonden, maar deze laat nog even op zich wachten.

Algemene sollicitatievideo

Deze video nam ik eind oktober 2020 op. Het was mijn allereerste video ooit, dus dit was voor mij een enorme grote stap buiten mijn comfortzone. Er was een vacature voor een bedrijf waar ik graag voor wilde gaan werken die zo’n sollicitatie video verwachtte, dus had ik het ervoor over. In 1 trek maakte ik een gepersonaliseerde video voor dat bedrijf en een algemene sollicitatievideo, die kan je hieronder bekijken.

Caminovideo’s

Door vele omstandigheden kon ik de reeks nog niet verder zetten. Ik ben wel van plan om af te maken waar ik aan begonnen ben.