Bloggen / Copywriting

Schrijven was altijd al een passie voor me. Zo schreef ik al meerdere kortverhalen en liggen er ondertussen vele fantasiewerelden te wachten tot ik eindelijk eens de tijd neem om ze uit te werken en neer te pennen. Frans werd me dankzij de Franstalige kant van de familie met de paplepel ingegeven en Spanje gaf me van jongs af aan al een thuisgevoel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik Taal- en Letterkunde Frans-Spaans ging studeren. Tijdens deze studies begon ik mijn eigen welzijnsblog en verhalenblog op WordPress.

In mijn laatste jaar van de Master Vertalen Nederlands-Frans-Spaans leerde ik op mijn stage over hoe een zelfgehoste WordPress website in z’n werk gaat: cornerstones, Yoast SEO, Google Analytics integratie, WPML, … en het belang van foutloze teksten. En laat reviseren nu net mijn ding zijn.

Dankzij 6 jaar ervaring met mijn eigen blogs kan ik ook voor uw praktijk, zaak of bedrijf blogberichten (her)schrijven. Ik kan mijn schrijfstijl aanpassen aan uw eigen huisstijl en deze laatste waar nodig verbeteren.

Photo by bongkarn thanyakij from Pexels

Basis SEO

Uit interesse leerde ik over SEO toen ik nog gratis WordPress blogs had. Deze kennis kon ik pas echt toepassen vanaf oktober 2020, toen de blogs zelfgehost waren.

Ik heb mijn eigen schrijfstijl waarbij ik streef naar een spontane en vlotte leesbaarheid zodat men graag verder leest, dus verander ik zo min mogelijk aan de teksten voor mijn eigen sites. Zoekwoorden erin verwerken op specifieke manieren vind ik te geforceerd en past niet in mijn stijl.

Hier ben ik dus niet goed in thuis en kan dan ook geen optimale SEO-tekst afleveren. Wel kan ik reeds geschreven SEO-teksten verbeteren en rekening houden met de basis SEO-aspecten.

Spreekt mijn schrijfstijl u aan, contacteer me dan vrijblijvend.