Marketing

Websites

Zonder websites geen marketing! Contentmarketing is namelijk king!

Websites bouwen

In het middelbaar moest ze eens zelf een website bouwen, waarvoor extra technologische kennis vereist was. In de ICT-lessen kwamen dan ook code en javascript aan bod. Met behulp van Kladblok en mogelijks ook met Excel zette ze code om in een website. Deze basiskennis is haar nog deels bijgebleven, waardoor ze nu nog steeds code begrijpt, kan analyseren, aanpassen enz. Hieronder is een greep van haar 6 zelfgemaakte websites:

Motivatievideo Triflex

WordPress

In 2012 creëerde Jessie verschillende gratis WordPresswebsites, maar het duurde tot 2015 voor ze er met 1 ervan echt aan de slag ging. Op haar stage ontdekte ze hoe de backend van een zelfgehoste WordPress website in elkaar zat. WPML (WordPress Multilingual plugin) en Yoast SEO waren nieuw voor haar, maar ze spraken voor zich.

In maart 2020 werd het tijd om haar gratis websites over te zetten naar zelfgehoste websites. Met behulp van een YouTubevideo en enkele online artikels, zowel Nederlands- als Engelstalig, heeft ze dit helemaal zelf klaargespeeld. Hierbij kwam haar basiskennis van code goed van pas, want er moesten nog heel wat zaken aangepast worden zodat alles weer exact leek op wat ze ervoor had (lettertypes, kleuren, kopteksten, links, …).

Op dit moment staat er nog maar 1 salespage online op 1 van haar sites. Binnenkort komen er meerdere salespages over verschillende van haar sites, uiteraard zodra de online programma’s klaar zijn om te verkopen.

Social Media

Een groot aspect van marketing is social media inzetten. Daar is Jessie relatief goed in mee. Daarnaast gebruikt ze sinds kort Hootsuite en Later om gemakkelijker haar professionele Instagram- en Facebookpagina’s te beheren.

Jessie-Pittoors-Portfolio-1

Enkele jaren na het ontstaan van Facebook maakte ze een profiel aan. Ondertussen heeft ze meerdere groepen en pagina’s aangemaakt voor professionele doeleinden. Haar Facebookpagina’s heeft ze gelinkt aan haar Instagrampagina’s.

Pas rond 2018 maakte ze gebruik van Instagram. Ook daar heeft ze momenteel meerdere profielen op staan voor professionele doeleinden.

Halverwege het middelbaar maakte ze op aanraden van een oudere medestudent gitaar een LinkedInprofiel aan. Tijdens haar zoektocht naar werk leerde ze meer over het platform en hoe het optimaal in te zetten om de kansen te verhogen.

Pinterest gaat ook al enkele jaren mee in haar professionele activiteiten, doch niet volgens de marketingregels. Ze gebruikt het eerder om inspiratie te krijgen en anderen te informeren.

YouTube en Vimeo gebruikt Jessie sinds oktober 2020 voor professionele doeleinden.

SoundCloud is de plek waar ze haar meditatieopnames zet.

SEO

Een ander groot onderdeel van marketing is uiteraard SEO. Op haar stage leerde ze via de Yoast SEO plugin de basis ervan. Uit interesse en ook om haar eigen toenmalige gratis blogs te verbeteren leerde ze hier meer over via de IMU en andere marketing experten. In januari 2021 deed ze mee met de ’10-daagse SEO challenge’ van MarketingMadheads waar ze toch nog enkele nieuwe dingen leerde en ook alles echt toepaste.

SEA / SEM

In april 2021 volgde Jessie de Facebook & Google Advertentie Funnel Challenge van Mark Bongers Academy. Hier leerde ze de basis (en ook wel iets meer) over FB en Google advertenties maken, retargeten, het combineren van beide en hoe er funnels van te maken. Deze challenge was interactief, dus alles wat er werd uitgelegd, heeft ze zelf ook uitgevoerd.

Motivatievideo Triflex vervolg

Google Analytics, Search Console, Tag Manager en Ads

Opnieuw iets dat ze op haar stage heeft leren kennen: Google Analytics. Nu gebruikt ze het zelf ook voor haar eigen websites, maar wel heel basic. Zodra er meer salespages komen en zaken te koop staan, zal ze er zich absoluut verder in verdiepen.

Over Google gesproken, Jessie heeft ook de gratis marketing training van Google Atelier afgerond. De pdf hieronder is het certificaat dat ze hiervoor heeft gekregen.

http://jessiespitfire.eu/wp-content/uploads/2021/04/certificaat.pdf

Google Search Console kwam aan bod toen ze haar gratis websites omzette naar zelfgehoste websites. De Tag Manager en Ads werden ingezet en opgezet voor toekomstige getargete marketing. Van alle drie kent ze alleen de basisfuncties die nodig waren om te doen wat essentieel was voor deze zaken.

Automation

Op haar vertaalstage leerde ze automation kennen via ActiveCampaign. Later begon ze zelf MailChimp te gebruiken. Toen haar websites zelfgehost werden stapte ze over op HubSpot en MailerLite.

  • ActiveCampaign
  • MailChimp
  • HubSpot
  • MailerLite

MailerLite heeft een eigen academie met een cursus waarin gebruikers alles kunnen leren over alle mogelijkheden die MailerLite biedt. Niet alleen over de diensten die in de gratis versie zitten. Jessie heeft dit met succes afgerond.

Social media planner tools

  • Hootsuite
  • Later

Ook Later heeft een eigen academie zoals MailerLite met dezelfde opzet. Hieronder staat het certificaat dat Jessie kreeg na succesvolle afronding van de cursus Level II (Level I moet ook succesvol afgerond zijn alvorens level II open gaat).

WooCommerce

Voor haar websites maakt Jessie gebruik van WooCommerce, die ze heeft gelinkt aan haar Facebookpagina’s.

Facebook webshop

WooCommerce heeft ze gelinkt met Facebook webshops maar dit gedeelte geeft problemen en zit voorlopig nog iets te complex in elkaar.

Meer voorbeelden van grafische ontwerpen zoals logo’s en ook covers staan op de ‘Grafisch ontwerp’-pagina.